Kuvakaappaus_Useamman GTIN-koodin haku

Tuotetietojen vienti exceliin

Excel-toiminnallisuudella voit viedä sekä yksittäisiä tuoterivejä että kokonaisia hierarkioita exceliin. Hyödynnä excel-vientiä esimerkiksi tuotetietojen katseluun ja tuotetietojen päivittämiseen.
Instruction steps

Hakutuloksen rajaaminen

Hae tuotteet jotka haluat ladata excel-tiedostoon. Tarkennettu haku mahdollistaa haun rajaamisen eri hakuehtoja hyödyntämällä. Rajaa hakua esim. seuraavilla hakuehdoilla:

• Brändinimi
  • Hierarkiataso (valitse haluatko vähittäistuotteet, kuljetuspakkaukset tai lavat)
  • GPC-ryhmittely
  • Julkaisun tila (ladattu tuo kaikki julkaistut, voimassa oleva tuotteet)
  • GTIN
    • GTIN-koodi hakukenttään voi syöttää useita koodeja kerralla. Koodit voi kopioida esim. Excelissä olevista soluista tai Wordista joko allekkain olevasta listasta tai tekstinä, missä koodit ovat toisistaan pilkuilla eroteltuna.

Excel-tiedostoon voi viedä enintään 30 000 tuoteriviä.

Tuotteiden vienti exceliin

Käyttäjä voi viedä tuotetiedot Exceliin joko yksittäisinä tuoteriveinä tai kokonaisina hierarkioina. Valinta tehdään Vientiasetukset-ikkunassa, joka avautuu käyttäjälle sen jälkeen, kun hän on valinnut tuotteet ja aloittanut tietojen viennin exceliin.

Sisällytä hierarkia (mikäli valitut kohteet ovat mukana) -valinta tuo koko pakkaushierarkian Exceliin. Käyttäjä voi valita esim. kuljetuspakkauksen hakutulosnäkymällä ja tämän jälkeen hän voi viedä tiedot Exceliin ja valita, että haluaa sisällyttää kaikki hierarkian tuotteet.

Excel-tiedosto sisältää valitun kuljetuspakkauksen tiedot, mutta myös siihen sisältyvän hierarkian muut pakkaukset, eli vähittäistuotteen ja lavan tiedot. Tuotetietojen hallinta kokonaisena hierarkiana selkeyttää tuotetietojen tunnistamista ja ylläpitämistä Excelissä.

Tuotetietoja voi viedä exceliin joko hakutulos-näkymältä tai Raportit-näkymältä.

Tuotetietojen vienti hakutulos-näkymältä

Valitse tuotteet klikkaamalla tuoterivin edessä olevaan ruutua.  Hakutuloksen kaikki tuotteet saa valittua Julkaisun tila-otsikon vieressä olevaa ruutua klikkaamalla.

Voit valita sekä julkaistuja että Luonnos-tilassa olevia tuotteita. Valinta aktivoi ylärivin painikkeet, klikkaa Vie-painiketta ja valitse Vie Excel-tiedostoon. Hakutulos-näkymältä voi valita maksimissaan 200 tuoteriviä kerralla.

Tuotetietojen vienti Raportit-näkymältä

Jos haluat viedä yli 200 tuotetta exceliin, valitse silloin Raportit-toiminto ylävalikosta ja jatka valitsemalla Kaikki tuotetiedot exceliin.

Excel-tiedostoon voi sisällyttää tyhjät tietokentät

Käyttäjä voi viedä tuotetiedot Exceliin joko yksittäisinä tuoteriveinä tai kokonaisina hierarkioina. Valinta tehdään Vientiasetukset-ikkunassa, joka avautuu käyttäjälle sen jälkeen, kun hän on valinnut tuotteet ja aloittanut tietojen viennin exceliin.

Excel-tiedostoon voi sisällyttää julkaisutiedot

Excel-tiedostoon voi sisällyttää myös julkiselle tuotteelle annetut julkaisutiedot.
Ladattavassa Excel-tiedostossa on välilehti Access Control, jolla näkyy tuotteen julkaisutiedot. Nämä tiedot näkyvät vain julkiseksi tallennetulle tuotteelle.

Vientiasetus-ikkunassa on kaksi valintaa:

• Tuotetiedot + Julkaisutiedot -valinta, vie Exceliin tuotetiedot sekä tuotteen julkaisutiedot
  • Vain julkaisutiedot -valinnalla, Excel-tiedostoon tulee ainoastaan tieto siitä, kenelle tuotetieto on julkaistu.
Kuvakaappaus_Excel vienti julkaisutiedot

Excel-tiedostossa julkaisutiedot löytyvät välilehdiltä, Access Control ja Access Control Group.

Kuvakaappaus_Excel vienti julkaisutiedot tiedostossa

Virheellisten tuotteiden vienti exceliin

Synkka-exceliin voi viedä virheellisten tuotteiden tiedot. Uusi ominaisuus on käytössä käyttöliittymän hakutulosnäkymältä, jolloin tuoterivejä voi viedä kerralla 200 kappaletta.

1. Valitse tuotteet hakutulosnäkymältä, klikkaa Vie-painiketta ja sitten Vie excel-tiedostoon
  2. Valitse avautuvasta ikkunasta vaihtoehto, Sisältää virheitä ja varoituksia
Virheellisten tuotteiden vienti exceliin
Virheellisten tuotteiden tiedot Excel-tiedostossa:
  1. ValidationErrorSummary-välilehti sisältää yhteenvedon kaikista virheistä. Tiedot listataan virheiden mukaan, eli listalla sama GTIN-koodi voi esiintyä monta kertaa.
  2. Error description-sarakkeessa on kuvaus virheestä.
  3. Error id-linkkiä klikkaamalla, voi siirtyä tarkastelemaan ko. virheellistä tietoa toiselle välilehdelle
  4. Punaisella merkityt-välilehdet, kertoo että välilehdellä on tuotetietovirheitä