Ohje

Ruotsin kohdemarkkina

Huomioitavaa Ruotsin kohdemarkkinalle julkaistaessa

Alla on kuvattu muutama tunnistettu eroavaisuus Suomen ja Ruotsin kohdemarkkinan välillä. Ruotsin tuotetietopankin nimi on Validoo.

Dokumentaatio Ruotsin kohdemarkkinalle löytyy alla olevasta linkistä. Ruotsin profiilissa pitää huomioida, että dokumentaatiossa esiintyvät T-numerot ovat heidän omia id-tunnisteita. 

Ruotsiin julkaistaessa täytyy myös huomioida, että kaupan ja teollisuuden välillä on sovittuja käytäntöjä, jotka eroavat suomen kohdemarkkinasta. 

Onnistunut julkaisu Ruotsin kohdemarkkinalle edellyttää, että tuotetietojen tallentaja on tutustunut Ruotsin kohdemarkkinan vaatimuksiin. Ruotsissa jokainen tuote tarkistetaan vastoin annettuja tuotetietoja, Q-lab nimisessä tarkastuspalvelussa. Tuote hylätään, mikäli sen tiedot ovat puutteelliset. Jokainen tarkastuskerta on maksullinen, joten tiedot kannattaa laittaa kerralla kuntoon.

Tietokentät ja koodilistat

Hyödynnä Ruotsin dokumentaatiota tallennuksen aikana. Alla ohjeet, miten tunnistat puuttuvat tiedot ja miten löydät ohjeen ko. tietokenttään.

  1. Ruotsin dokumentti Guideline Trade Item Information, sisältää tärkeää tietoa eri tietokentistä, niiden käytöstä ja pakollisuuksista.
  2. Ruotsin koodilistat, Code list, sisältää käytettävät koodiarvot. Huomaa, että Suomi ja Ruotsi voivat käyttää eri koodiarvoja.

Ruotsin kohdemarkkinalla jokaisella attribuutilla on T-numero tunniste. T-numero esiintyy myös virheilmoituksissa attribuutin nimen vieressä. T-numeron avulla voi tarkistaa dokumentaatiosta, missä tietokentässä on virheellistä tai puuttuvaa tietoa. 

Tuotekuvat

Synkka välittää tuotekuvat ruotsin tuotetietopankkiin ja kuvan url-osoite näkyy sanomalla. Tuotekuvat täytyy tästä huolimatta toimittaa Ruotsiin lisäämällä ne Validoon omaan kuvapalveluun nimeltään Q-lab. Tämä johtuu siitä että tuotekuvan laatu tarkastetaan ennen kun tuote lanseerataan markkinoille.