Yksilöi

Logistisen kuljetusvaiheen tunniste GINC

GINC (Global ID Number for Consignments) on GS1-standardi, jota käytetään tunnistamaan yhdessä kuljetettavat logistiset yksiköt. Saman lähetyksen logistiset yksiköt on mahdollista hajauttaa eri kuljetusvälineisiin, kuljetusreitteihin tai kuljetuseriin toimitettaessa lähetystä vastaanottajalle. GINC:n avulla voidaan tunnistaa yhdessä kuljetettavien logististen yksiköiden muodostama kokonaisuus. Esimerkiksi eri lähetyksiin kuuluvia logistisia yksiköitä voidaan lastata samaan konttiin merikuljetuksen ajaksi, jonka jälkeen ne jakautuvat jälleen eri vastaanottajille toimitettaviksi. Tämän merikuljetuksen aikana yhdessä kuljetettava kokonaisuus yksilöidään GINC-koodilla.

GINC voidaan koodata GS1-128-viivakoodiin tai EPC/RFID-tunnisteeseen.

 

Mitä hyötyä GINC-tunnisteesta on?

Kun logistinen kokonaisuus yksilöidään GINC:n avulla, se saa yksilöllisen tunnisteen. Sen avulla kokonaisuus pysyy kasassa ja lähetys päätyy oikeaan paikkaan. Tunniste parantaa logistiikan tehokkuutta, turvallisuutta ja jäljitettävyyttä.

 

Mitkä toimialat hyödyntävät GINC-tunnistetta?

GINC-tunnistetta käytetään tavaroiden logistiikassa maailmanlaajuisesti. Kuljetus- ja logistiikkayritykset käyttävät GINC-tunnistetta lähetysten kokonaisuuksien tunnistamiseen.

 

GINC-koodin muodostaminen

GINC-tunnisteita varten sinulla tulee olla GS1-yritystunniste.

GINC-tunnisteen pituus on enintään 30 merkkiä.

GINC Rakenne

 

Esimerkki: (401) 64YYYYY VVVVVVVV

401 = sovellustunnus
64YYYYYYY = yrityksen GS1-yritystunniste (6–11 numeroa)
VVVVVV = lähetyksen viitetunniste, enintään 24 aakkosnumeerista merkkiä riippuen yrityksen tarpeesta ja GS1-yritystunnisteen pituudesta siten, että koodin kokonaispituus on maksimissaan 30 merkkiä

Global Identification Number for Consignment

Löydät tarkempaa tietoa GINC-tunnisteesta GS1 Globalin verkkosivuilta.