Ohje

Vähittäistuotteen perustaminen

Tuotteen perustamisen vaiheet

Tuotehierarkian perustaminen aloitetaan vähittäistuotteen lisäämisellä. Jokaisessa hierarkiassa on oltava vähittäistuote. Toisinaan se on kuluttajatuote, kuten suklaapatukka. Ja toisinaan vähittäistuote voi olla esim. suuri jauhosäkki. Vähittäistuote on hierarkian pienin toimitettava yksikkö. 

 

Anna tuotteen perustiedot

Aloita uuden tuotteen tallennus painamalla Tuotteet välilehdeltä Uusi tuote- painiketta. Anna seuraavaksi tuotteen perustiedot: GTIN-koodi, Hierarkiataso, Kohdemarkkina, Onko kuluttajatuote ja tuotteen näkyvyys.

Synkkaan GTIN-koodit tulee syöttää 14-merkkisenä, joten tarvittaessa GTIN-koodia täydennetään etunollilla. Valitse Hierarkiatasoksi vähittäistuote. Kohdemarkkina valitaan sen mukaan, mille kohdemarkkinalle halutaan julkaista.

Onko kuluttajatuote, valitse Kyllä, jos tuote on tarkoitettu kuluttajan käytettäväksi ja hyödynnettäväksi. 

Kuka voi nähdä tuotteen tiedot?

  1. Julkinen tuote, tuotetiedot ovat kaikkien tuotetiedon vastaanottajien nähtävissä. Käyttäjän ei tarvitse lisätä vastaanottajia erikseen.
  2. Rajattu tuote, tuotteen tiedot julkaistaan rajatulle vastaanottajaryhmälle (esim. Meira Nova, S-ryhmä). Muut kun vastaanottajalistalla olevat vastaanottajat, eivät pysty näkemään ja kyselemään tuotetta. Tuotetiedoista luodaan vain yksi versio kaikille vastaanottajille. Valitse tässä vaihtoehto Julkinen, vastaanottaja rajaus tehdään vasta julkaisuvaiheessa.
  3. Yrityskohtainen tuote, tuotetiedot näkyvät ainoastaan määritellylle vastaanottajalle/vastaanottajille. Käyttöliittymässä tuotteesta on yhtä monta versiota, kuin tuotteelle on määritelty vastaanottajia. 

 Klikkaa sitten Seuraava-painiketta. 

Valitse tuotteelle tavararyhmittely

Valitse tuotteelle GPC-brick koodi pudotusvalikosta joko suodattamalla tai hakusanan avulla. Valittuasi oikean Brick-koodin, avautuu sen alapuolelle listaus tuotetta kuvaavista attribuuteista. Tuotteille valitaan attribuutteja, jotka täydentävät tai täsmentävät tuotetietoja. Kaikkiin tietokenttiin ei tarvitse ottaa kantaa. Tallenna tiedot.

Tuotteesta on nyt muodostunut luonnos ja pääset jatkamaan tietojen syöttämistä vasemmalla oleviin näkymiin. 

Lisää vähittäistuotteelle tietoja

Vähittäistuotteen tietojen tallentamista jatketaan antamalla tietoa vasemman valikon näkymiin. Käy läpi kaikki näkymät ja syötä tuotteen tiedot. Voit liikkua näkymältä toiselle tallentamatta, muista kuitenkin tallentaa ennen kuin siirryt tuotetiedoista pois. 

Synkka-palvelussa ilmoitettavat tuotetiedot riippuvat siitä, millainen tuote on kyseessä. Tuotteesta ilmoitetaan aina tuoteryhmälle ominaisia tietoja. Hyvä muistisääntö on, että tuotteesta tallennetaan:

  1. Kaikki tuotteen pakkauksesta löytyvät tiedot (esim. Ainesosalista, nimi, pakkausmerkit)
  2. Kaikki tuotteen pakkauksesta irti saatavat tiedot (esim. paino, pakkausmateriaalit ja mittatiedot) 
  3. Lainsäädännön vaatimat tiedot (esim. tuotteen alkuperätiedot)
  4. Tuotetiedon vastaanottajien tarvitsemat tiedot (esim. vertailuhinnan peruste ja tiedot eri kielillä)

Katso myös tuotetietojen tallentamista helpottavat vinkkimme tämän sivun lisäohjeista.