Hollannissa Radboud University Medical Center (Radboudumc) on saavuttanut merkittäviä tuloksia käyttämällä GS1-standardeja osana varastonhallintaansa.
Japanissa Kioton Punaisen Ristin sairaala otti käyttöön jo lähes kymmenen vuotta sitten handsfree-keräilyjärjestelmän, joka käyttää skannaukseen puettavia laitteita.
GS1 on julkaissut GS1 Trend Resarch 2020-2021 -raportin, joka keskittyy muun muassa terveydenhuollon trendeihin ja nopeasti kehittyviin varmennettuihin tunnistetietoihin sekä hajautettuihin identiteetteihin.
GS1 Finland Oy on tarjonnut jo useiden vuosien ajan päivittäistavarakaupalle ja teollisuudelle palvelun tuotetietojen välittämiseen kauppakumppanien kesken. Synkka-palvelu onkin vakiinnuttanut asemansa Suomessa merkittävänä osana sujuvaa ja tehokasta tuotetiedon hallintaa ja datan vaihtoa.
Tuotteiden yksilöinti ei ole ainoastaan valmistajille tarkoitettu menettely. Sairaaloissakin voidaan valmistajan koodin sijaan antaa tuotekoodi laitteille sekä instrumenteille ja käyttää GS1-järjestelmää esimerkiksi varastoissa tai käytössä olevien tuotteiden yksilöinnissä.
Suosittelemme valitsemaan GS1 DataMatrix -viivakoodin lääkkeille ja lääkinnällisille laitteille.
Mikäli yritys käyttää GS1-järjestelmää lääkinnällisten laitteiden tunnistamiseen, jotka tällä hetkellä ovat Yhdysvaltojen markkinoilla, tulee niiden täyttää UDI-ilmoitus 30.6.2021 mennessä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston vaatimuksen mukaisesti.
Asiakkaidemme toiveesta Synkka-tuotetietopalveluun on lisätty nyt myös lääkinnällisiä laitteita koskevia tietoelementtejä. Toivotamme terveydenhuoltoalalla toimivat yritykset tervetulleiksi mukaan Synkka-yhteisöön.
Standardien sisältöön vaikuttaminen parantaa koko toimialan kilpailukykyä kirittäen yrityksiä käyttämään resurssejaan tehokkaammin, kun koko toimialan tuottavuus- ja laatutasot nousevat.
Mitä oli ennen viivakoodeja?