kauppa

Kauppa ja tavarantoimittajat

GS1 on jokaisen tavarantoimittajan ja kaupanalan yrityksen tärkeä kumppani: GS1:ltä saat ainoana yrityksenä tuotteiden myyntiä varten välttämättömät viivakoodit sekä logistiset tunnisteet. Synkka-palvelulla jaat ja vastaanotat tuotteiden tietoja ja kuvia. Gollin avulla sähköistät tilaus-toimitusprosessisi.

GS1-standardit tehostavat kaupankäyntiä

Suomessa on jo yli 40 vuoden ajan hyödynnetty päivittäistavarakaupan tuotteiden yksilöinnissä globaaleja GS1-standardeja, jotka on kehitetty teollisuuden ja kaupan yhteisistä tarpeista. Yksi tärkeimmistä GS1:n palveluiden hyödyistä on tuotetietojen ja -kuvien keskitetty jakaminen tavarantoimittajien ja kauppakumppaneiden kesken niin kotimaassa kuin ulkomaillekin.

GS1-standardien mukaiset tuotetiedot tehostavat kaupankäyntiä, kun erilaisia tuotteita pystyy etsimään ja vertailemaan helposti, nopeasti ja sujuvasti. Tarve ajantasaisten tuotetietojen jakamiseen korostuu erityisesti nopeasti kasvavassa verkkokaupassa.

 

Koko arvoketjun yhteinen kieli

Viivakoodi ja muut GS1-tunnisteet muodostavat kansainvälisen kielen valmistajien, tukkukaupan, vähittäiskaupan ja kuluttajien välille. Niiden merkitys on kasvanut toimitusketjun digitalisoitumisen ja varastojen automatisoitumisen myötä. Kaikkialla maailmassa käytössä olevat, yhdenmukaiset standardit parantavat kaupan kilpailukykyä.

Tuotteen valmistaja tai pakkaaja ostaa GS1-yritystunnisteen, jonka perusteella se muodostaa viivakoodit ja muut tarvittavat tunnisteet tuotteilleen. Tuotteita tunnistetaan viivakoodien ja muiden merkintöjen avulla niin kuluttaja-, myymälä- ja kuljetuspakkausten kuin lavakuormienkin tasolla. Tuotteiden merkitseminen GS1-järjestelmän mukaisesti onkin välttämätöntä, jotta niitä voidaan käsitellä esimerkiksi vähittäismyymälöiden kassajärjestelmissä. Myös kuljetuspakkausten merkitseminen on perusedellytys, kun tavara kulkee kaupan logistiikan mukana. 

 

GS1:n hyödyt koko kaupanalalle 

  • Globaalit ja yksilölliset tunnistetiedot mahdollistavat tuotteiden saamisen kauppaketjujen valikoimiin.  
  • Viivakoodit tehostavat ja sujuvoittavat tuotteiden vastaanottoa ja kassatoimintoja.  
  • Tuotetietojen ja -kuvien jakaminen kauppakumppaneiden kesken Synkan avulla on keskitettyä ja tehokasta.
  • Gollin avulla sähköistät tilaus-toimitusprosessisi.

Varmista tuotteen tiedot rekisterihaulla

Maailmanlaajuisen Verified by GS1 -palvelun avulla löydät GS1:n koodiin liittyvät tiedot, jotka brändin omistaja on tallentanut GS1 Rekisteriin.

Haluatko keskustella, miten organisaatiosi voisi hyödyntää GS1-järjestelmää juuri teille parhaalla tavalla? Ota yhteyttä asiantuntijaamme.

Miia Honkarinta

Miia Honkarinta

Account Development Manager