Tälle sivulle olemme koonneet Golli-palveluun liittyvät webinaaritallenteet.
Tälle sivulle on koottu Golli-palveluun liittyviä usein kysyttyjä kysymyksiä.
Suosittelemme käyttämään Gollia Edge-, Firefox- tai Chrome -selaimilla, ja päivittämään selaimen uusimpaan versioon. Osa Gollin käyttöhäiriöistä johtuu selaimesta.
Hanajuomien tunnistaminen ja erottaminen Synkka-tuotetietopalvelussa
Lain mukaan tuotteesta tulee ilmoittaa siitä Suomessa vastuussa olevan toimijan nimi ja postiosoite. Tuotteesta Suomessa vastuussa oleva yritys voi olla tuotteen markkinoija, valmistaja, maahantuoja, edustaja tai jakelija. Tässä ohjeessa on kuvattu kentät, joita tietojen tallentamiseen käytetään ja...
Kuva voidaan poistaa tuotteelta, se voidaan arkistoida tai vaihtaa toiseksi kuvaksi.
Media-osiossa voit lisätä useamman kuvan kerralla ja sieltä löydät myös mahdollisuuden tehdä kuvakokoelmia ja ulkoisia linkkejä. Yhden kuvan lisääminen on kätevintä tehdä tuotehallinnan kautta.
Synkasta tuotetiedot on mahdollista viedä ulkoiseen tiedostomuotoon kolmella tavalla.
Tässä ohjeessa on kerrottu tärkeimpiä asioita laskutustoiminnallisuuden käytöstä. Toimituksen käsittelyn jälkeen tilaajalle voi lähettää sähköisen EDI-laskun suoraan Golli-palvelusta. Lasku muodostuu automaattisesti Gollin toimitustietojen perusteella ja välittyy suoraan kaupparyhmälle. Tämän...
Lavatyypit ovat valmiiksi tallennettuja kuljetusalustoja tai pakkauksia, joille on määritelty oletusmitat.
Tuotteita on tarve kerätä vajaina lavoina esimerkiksi, jos tilattu määrä ei ole lavan sisällön kerrannainen tai jos tuotteita ei ole mahdollista toimittaa täyttä määrää.
GIAI on käyttöomaisuuden yksilöintitunnus. Sen avulla yritys voi yksilöllisesti tunnistaa ja hallita omaisuuttaan koko sen eliniän ajan.
GRAI on kiertävien kuormankantajien tunnus. Se soveltuu erityisesti toimijoiden välillä kiertävien ja erillistä seurantaa kaipaavien kuorma- ja pakkausvälineiden yksilöintiin.
GDTI, asiakirjatyypin yksilöivää tunnistetta, käytetään maailmanlaajuisesti yksilöimään asiakirjatyyppejä ja tarvittaessa antamaan sarjanumeroituja dokumenttitunnisteita niiden tietosisältöjen oikeellisuuden varmistamiseksi
GMN (Global Model Number) on tunniste, jota käytetään tuotteen mallin yksilöimiseen läpi tuotteen elinkaaren suunnittelusta aina kierrätykseen asti. Katso lyhyt esittelyvideo (englanniksi) viereisestä linkistä.
RFID (Radio Frequency Identification) on yleisnimitys radiotajuuksisille etätunnistusteknologioille. RFID-järjestelmissä kommunikoidaan tunnisteen ja lukijan välillä radioaaltojen avulla. Tunnisteessa oleva tieto välitetään lukijalle, mistä se kulkeutuu informaatiojärjestelmään.
Viivakoodit ovat koneellisesti tunnistettavissa olevia numeroita ja kirjaimia, jota voidaan lukea, tallentaa sekä käsitellä tietojärjestelmän ja lukijan avulla.
GSIN on ainutlaatuinen maailmanlaajuinen yksilöintitunnus, jonka avulla voidaan tunnistaa logististen yksiköiden muodostama toimitus myyjältä tavaran vastaanottajalle
GS1 GEPIR (Global Electronic Party Information Register) on kansainvälinen tietopalvelu, jonka kautta voi tarkistaa GS1-numeroinnista vastaavan yrityksen tietoja.
GS1-sovellustunnukset (AI = Application Identifier) ovat 2-4 numeroisia tunnuksia, jotka kertovat niihin liittyvän tiedon merkityksen ja määrittävät sen kenttäpituuden ja muodon.
SSCC (Sarjatoimitusyksikkökoodi) on standardimuotoinen tunnistenumero, jota käytetään logististen yksiköiden tunnistamiseen.
Viivakoodityyppejä on useita ja se valitaan käyttötarkoituksen perusteella. Alla on esitelty GS1-standardien mukaiset viivakoodityypit ja käyttötarkoitukset.
GTIN-koodilla voidaan yksilöidä kauppanimikkeet ja palvelut, joita yhteisen perustiedon avulla on tarve hinnoitella, tilata, toimittaa, laskuttaa tai rahastaa.
GINC on ainutlaatuinen maailmanlaajuinen yksilöintitunnus, jota käytetään logististen yksiköiden muodostaman yhtenäisen kuljetuksen tunnistamiseen. Sen avulla voidaan tunnistaa saman kuljetusasiakirjan (esim. rahtikirjan) alle koottu lähetys.
GSRN on palvelusuhteen tunniste, jota käytetään maailmanlaajuisesti yksilöimään palvelusuhteessa osapuolena oleva palvelun tarjoaja (esimerkiksi sairaalassa työskentelevä lääkäri tai hoitaja) ja palvelun vastaanottaja (esimerkiksi potilas)
Tärkeimmät tietokentät kosmetiikkatuotteen tallennuksessa
Elintarvikkeille on ilmoitettava sen sisältämät allergeenit sekä ainesosalistassa että erillisellä allergeenilistauksella. Erillistä allergeenilistausta tarvitaan, jotta tuotteen sisältämien allergeenien käsittelyyn voidaan tehdä logiikkaa ja kuluttajille tarjota hakuvaihtoehtoja.
HUOMAA!
Mikäli yrityksesi on liittynyt GS1 Finlandin asiakkaaksi 4.5.2020 jälkeen, GTIN-koodien muodostaminen tehdään uudessa GS1 Rekisterissä. Aikaisemmin asiakkaaksi liittyneet muodostavat GTIN-koodit vielä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Tuotteille, joita koskee Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2019/1148 on Synkassa annettava räjähteiden lähtöaineiden tiedot joko minimitasolla tai laajemmalla tasolla. Tuotetiedon vastaanottaja määrittelee millä tasolla tarvitsee tiedot. Tämä sama ohjeistus on kaikilla EU-maiden...
Tämä toiminallisuus on käytössä vain Kesprolla / Keskolla. Mikäli haluat ottaa toiminallisuuden käyttöön sovi asiasta tilaajasi kanssa.
Täältä löydät ohjeet GS1-standardin mukaisten merkintöjen tekemiseen