Tuemme suomalaisten yritysten kasvua tarjoamalla palveluita, jotka tuovat tehokkuutta, läpinäkyvyyttä ja vaivattomuutta yritysten väliseen tiedonjakoon ja edistävät digitalisaatiota. Olemme valjastaneet standardit supervoimaksemme ja tämän voiman haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa.
Tilaa palvelun käyttöönotto- tai jatkokoulutus, syvennä osaamistasi webinaarissa tai verkostoidu alan ammattilaisten kanssa suosituissa tapahtumissamme. Tarjoamme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia.
UDI-koulutuksessa keskitymme terveydenhuollon välineiden oikeaoppiseen merkitsemiseen ja tunnistamiseen. Koulutus on suunnattu lääkinnällisiä laitteita valmistaville yrityksille.
Tavarantoimitukset, kauppa, kuljetukset sekä lääke- ja potilasturvallisuus. GS1:n innovoimat ratkaisut tuovat tehokkuutta ja sujuvuutta lukuisille toimialoille.
Me uskomme, että standardien mukainen oikea ja luotettava tieto on avain vastuullisempaan ja yhdessä toimivaan maailmaan. Maailmaan, joka luo uutta tiedon ja sen hyötyjen tuomista mahdollisuuksista. Tätä me edesautamme työllämme GS1 Finlandissa, puolta valitsematta.
Miltä viivakoodin tulevaisuus näyttää? Voiko yhtä koodia käyttää jatkossa palvelemaan sekä kaupan arvoketjua että kuluttajia? Tutustu uuden, älykkäämmän GS1 2D-koodin tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Tarkistusnumerolaskuri laskee GS1:n yksilöivien tunnisteiden viimeisen numeron eli tarkistusnumeron.
Täältä löydät ohjeita erilaisten GS1-standardien mukaisten merkintöjen tekemiseen.
EU:n MD- ja IVD-asetusten myötä otetaan käyttöön yksilöllistä laitetunnistetta koskeva UDI-järjestelmä (Unique Device Identifier). Yksilöllisen laitetunnisteen (UDI-DI) lisäksi tuotteille tulee antaa myös yksilöllinen laitemallin tunniste (Basic UDI-DI).
LVI- ja sähköteknisten tuotteiden GTIN-koodien muodostamisen käytäntö on muuttunut. LVI- ja sähkönumeroiden sijaan koodit luodaan yrityksen oman GS1-yritystunnisteen avulla. GS1 Finland tarjoaa mahdollisuuden rekisteröidä tuotteillanne käytössä olevat LVI- ja sähkönumeroihin perustuvat GTIN-koodit...
Tästä osiosta löydät koostetusti palveluidemme ohjeet ja kirjaudut palveluihimme tai GS1:n etätukeen.
Standardimme soveltuvat kaikille toimialoille ja kaikenkokoisten yritysten hyödynnettäviksi.
GS1 on jokaisen tavarantoimittajan ja kaupanalan yrityksen tärkeä kumppani: GS1 tarjoaa ainoana yrityksenä tuotteiden myyntiä varten välttämättömät viivakoodit sekä logistiset tunnisteet.
Yrityksen GS1:ltä tilaamat jatkuvat palvelut veloitetaan yhdellä laskulla vuosittain tammikuussa. Kaikki sivulla ilmoitetut hinnat ovat arvonlisäverottomia (alv. 0 %). Maksuaika on 14 päivää netto. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.
UDI-tunniste on laitteessa ja pakkausmerkinnöissä oleva koodi, jonka valmistajan tulee muodostaa ja ylläpitää virallisen antajayksikön ohjeiden mukaisesti. GS1 on valtuutettu UDI-tunnisteita myöntävä organisaatio.
Suomen päivittäistavarakauppa ja elintarviketeollisuus sitoutuivat lokakuussa 2020 yhteiseen kehittämiseen visionaan maailman kuluttajalähtöisin ruoan arvoketju vuonna 2025.
Lääkinnällisiä laitteita koskeva lainsäädäntö muuttuu ja tuotteiden yksilöllinen tunnistus tulee pakolliseksi. Alan yrityksille tämä tuo haasteita varsinkin tuotetietojen hallintaan. Uudistus luo pohjaa tehokkaammalle sekä turvallisemmalle terveydenhuollon arvoketjulle.
Globaali GTIN-koodi (Global Trade Item Number) täyttää 50 vuotta 31.3.2021.
Euroopan komissio on nimittänyt GS1:n yksilöllisiä laitetunnisteita eli UDI-koodeja (Unique Device Identification) myöntäväksi ”antajayksiköksi” (issuing entity).
Tuotteiden yksilöinti ei ole ainoastaan valmistajille tarkoitettu menettely. Sairaaloissakin voidaan valmistajan koodin sijaan antaa tuotekoodi laitteille sekä instrumenteille ja käyttää GS1-järjestelmää esimerkiksi varastoissa tai käytössä olevien tuotteiden yksilöinnissä.
Lääkinnällisten laitteiden valmistajat Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla ovat lisäämässä uuden yksilöllisen laitetunnisteen UDI:n (Unique Device Identification) kaikkiin tuotteisiinsa. Lääkinnällisten laitteiden käyttäjille, kuten sairaaloille UDI-tunnisteiden hyödyntäminen lisää...
GS1 Finland teetti viime vuonna selvityksen GS1-standardien roolista terveysalan arvoketjuissa. Tavoitteena oli kartoittaa terveysalan standardoinnin ja digitalisaation nykytilaa, sekä selvittää, miten GS1-standardit voivat edistää terveysalan kehitystä ja tuottavuutta Suomessa. Toimialaselvityksen...
Mikäli yritys käyttää GS1-järjestelmää lääkinnällisten laitteiden tunnistamiseen, jotka tällä hetkellä ovat Yhdysvaltojen markkinoilla, tulee niiden täyttää UDI-ilmoitus 30.6.2021 mennessä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston vaatimuksen mukaisesti.
Terveysteknologiayritys Wallacilla UDI-asiat ovat jo hyvällä mallilla. Selkeät omat prosessit sekä GS1:n tuki ja UDI-koulutus takaavat, että yrityksen toiminta vastaa EU:n asettamiin lääkinnällisten laitteiden vaatimuksiin.
Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun viivakoodi otettiin käyttöön noin 50 vuotta sitten. Siitä huolimatta pakkauksessa olevia viivakoodeja ja symboleja käytetään edelleen, koska niistä hyötyvät sekä valmistajat että asiakkaat. GS1 tekee globaalisti jatkuvaa yhteistyötä yritysten kanssa, jotta...
Älykkäiden 2D-viivakoodien käyttöä on pilotoitu ja viety käytäntöön eri puolilla maailmaa. Tällä sivulla on kooste eri maiden hankkeista, tavoitteista ja tärkeimmistä havainnoista.
IFS-sertifiointi on kansainvälisesti tunnettu standardi ja sertifikaatteja on myönnetty yrityksille ympäri maailman. Maaliskuussa 2021 IFS-organisaatio otti standardin uuden version käyttöön sertifikaattien myöntämiseen liittyvässä arviointiprosessissaan.
Covid-19-pandemia on nostanut esiin monia puutteita lääkinnällisten laitteiden jäljitettävyydessä. Lääkinnällisiä laitteita koskevan uuden eurooppalaisen asetuksen tarkoituksena on ollut varmistaa, että tällaiset ongelmatilanteet vältetään. Kuitenkin nyt lainsäädäntöä lykätään juuri vallitsevan...