Suosittelemme valitsemaan GS1 DataMatrix viivakoodin lääkkeille ja lääkinnällisille laitteille.
GLN-osapuolitunnisteella voidaan yksilöidä yritys, sen sisäisiä toimintoja tai toimipisteitä.
Ruokaketjun digitalisoinnilla haetaan kilpailukykyä ja miljardiluokan vienninlisäystä
Me uskomme, että huominen on parempi, kun kuluttaja pystyy tuotteista saatavan tiedon perusteella tekemään oman näköisiä valintoja. Tunnisteiden taakseen kätkemä oikea ja luotettava tieto on avain vastuullisempaan ja yhdessä toimivaan maailmaan. Maailmaan, joka luo uutta tiedon ja sen hyötyjen...
GS1-yritystunnisteen yleisin käyttötarkoitus on tuotteiden yksilöiminen GTIN-koodeilla ja niiden merkitseminen viivakoodeilla.
Tästä osiosta löydät koostetusti palveluidemme ohjeet ja kirjaudut palveluihimme tai GS1:n etätukeen.
Kun vähittäistuotteita toimitetaan jälleenmyyjille myytäväksi, niitä ei toimiteta yksittäin vaan useamman kappaleen sisältävissä yksiköissä eli myyntierissä/tukkupakkauksissa. Myös nämä yksiköt tulee yksilöidä omilla GTIN-koodeillaan ja merkitä käyttötarkoitukseen sopivilla viivakoodeilla...
Maailmanlaajuisen Verified by GS1 -palvelun avulla löydät GS1:n koodiin liittyvät tiedot, jotka brändin omistaja on tallentanut GS1 Rekisteriin.
Global Product Classification (GPC) on maailmanlaajuinen tuoteryhmittely, jota käytetään GS1 palveluissa tuotteiden luokitteluun ja jaotteluun. Suomessa GS1 palveluista ovat Synkka ja GS1 Rekisteri.
Täältä löydät ohjeet GS1-standardin mukaisten merkintöjen tekemiseen
GS1 Digital Link tarjoaa digitaalisen väylän ja keinon systemaattiseen kuluttajaymmärryksen rakentamiseen yhdistämällä fyysisen tuotteen verkossa olevaan tuotetietoon. Tämä mahdollistaa kuluttajakommunikoinnin entistä tehokkaammalla tavalla sekä antaa myös kuluttajille väylän kommunikoida tuotteiden...
Kun haluat tuotteellesi viivakoodin, tarvitset ensin GS1-yritystunnisteen.
Ainoa virallinen EAN-viivakoodien ja GTIN-koodien myöntäjätaho Suomessa ja ulkomailla on GS1.
Tuotteisiin liittyvän tiedon määrä kaupankäynnissä on kasvanut merkittävästi ja kaikki merkit viittaavat siihen, että jatkossa tietomäärä kasvaa kasvamistaan. Myös kuluttajat kaipaavat läpinäkyvyyttä tuotteiden valmistuksesta läpi toimitusketjun aina kierrätykseen saakka. Tietojen välityksessä GS1:n...
HUOMAA!
Mikäli yrityksesi on liittynyt GS1 Finlandin asiakkaaksi 4.5.2020 jälkeen, GTIN-koodien muodostaminen tehdään uudessa GS1 Rekisterissä. Aikaisemmin asiakkaaksi liittyneet muodostavat GTIN-koodit vielä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Tarkistusnumerolaskuri laskee yksilöivien tunnisteiden viimeisen numeron eli tarkistusnumeron.
Täältä löydät ohjeet siitä, mitä pitää tehdä, jotta saat viivakoodit tuotteisiisi, tukkupakkauksiisi tai lavoihisi. Lisäksi voit tutustua oheispalveluihimme, joita tarjoamme yritystunnisteasiakkaillemme.
Tuemme suomalaisten yritysten kasvua tarjoamalla palveluita, jotka tuovat tehokkuutta, läpinäkyvyyttä ja vaivattomuutta yritysten väliseen tiedonjakoon ja edistävät digitalisaatiota. Olemme valjastaneet standardit supervoimaksemme ja tämän voiman haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa.
GSRN on palvelusuhteen tunniste, jota käytetään maailmanlaajuisesti yksilöimään palvelusuhteessa osapuolena oleva palvelun tarjoaja (esimerkiksi sairaalassa työskentelevä lääkäri tai hoitaja) ja palvelun vastaanottaja (esimerkiksi potilas)
GINC on ainutlaatuinen maailmanlaajuinen yksilöintitunnus, jota käytetään logististen yksiköiden muodostaman yhtenäisen kuljetuksen tunnistamiseen. Sen avulla voidaan tunnistaa saman kuljetusasiakirjan (esim. rahtikirjan) alle koottu lähetys.
GTIN-koodilla voidaan yksilöidä kauppanimikkeet ja palvelut, joita yhteisen perustiedon avulla on tarve hinnoitella, tilata, toimittaa, laskuttaa tai rahastaa.
Kansainvälinen GTIN-hallintastandardi määrittelee yhtenäiset säännöt tuotteille annettavien GTIN-koodien hallintaan.
Viivakoodityyppejä on useita ja se valitaan käyttötarkoituksen perusteella. Alla on esitelty GS1-standardien mukaiset viivakoodityypit ja käyttötarkoitukset.
SSCC (Sarjatoimitusyksikkökoodi) on standardimuotoinen tunnistenumero, jota käytetään logististen yksiköiden tunnistamiseen.
GS1-sovellustunnukset (AI = Application Identifier) ovat 2-4 numeroisia tunnuksia, jotka kertovat niihin liittyvän tiedon merkityksen ja määrittävät sen kenttäpituuden ja muodon.
GS1 GEPIR (Global Electronic Party Information Register) on kansainvälinen tietopalvelu, jonka kautta voi tarkistaa GS1-numeroinnista vastaavan yrityksen tietoja.
GSIN on ainutlaatuinen maailmanlaajuinen yksilöintitunnus, jonka avulla voidaan tunnistaa logististen yksiköiden muodostama toimitus myyjältä tavaran vastaanottajalle
Viivakoodit ovat koneellisesti tunnistettavissa olevia numeroita ja kirjaimia, jota voidaan lukea, tallentaa sekä käsitellä tietojärjestelmän ja lukijan avulla.
RFID (Radio Frequency Identification) on yleisnimitys radiotajuuksisille etätunnistusteknologioille. RFID-järjestelmissä kommunikoidaan tunnisteen ja lukijan välillä radioaaltojen avulla. Tunnisteessa oleva tieto välitetään lukijalle, mistä se kulkeutuu informaatiojärjestelmään.
GMN (Global Model Number) on tunniste, jota käytetään tuotteen mallin yksilöimiseen läpi tuotteen elinkaaren suunnittelusta aina kierrätykseen asti. Katso lyhyt esittelyvideo (englanniksi) viereisestä linkistä.