Golli on erityisesti päivittäis- ja käyttötavarakaupan tavarantoimittajille luotu palvelu, jolla saat hoidettua tilausten käsittelyn ja tavarantoimitusten hallinnan kokonaisuudessaan sähköisesti.
Tilaa palvelun käyttöönotto- tai jatkokoulutus, syvennä osaamistasi webinaarissa tai verkostoidu alan ammattilaisten kanssa suosituissa tapahtumissamme. Tarjoamme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia.
Miltä viivakoodien tulevaisuus näyttää? Voidaanko yhdellä ainoalla koodilla palvella tulevaisuudessa niin kaupan arvoketjua kuin myös kuluttajia? Tutustu uuden älykkäämmän 2D-viivakoodin mahdollisuuksiin.
Kiinteistö- ja rakentamisalan ennustetaan muuttuvan huomattavasti lähivuosikymmenten aikana. Esimerkiksi arvostetun konsulttiyhtiön McKinsey & Companyn vuoden 2020 lopulla julkaiseman rakentamisen tulevaisuutta käsittelevän artikkelin mukaan paine muutokselle ja teknologian omaksumiselle ei ole...
Ruotsin suuret rakennusliikkeet ja tärkeät toimialajärjestöt edellyttivät vuonna 2018 antamassaan toimialan yhteisessä julkilausumassa GTIN-koodin käyttöä rakennustuotteiden tunnistamisen standardina.
GS1:n globaalit tuotteiden tunnistamiseen käytettävät GTIN-koodit (Global Trade Item Number) tulevat pakollisiksi rakennustuotteille Ruotsissa.
Kansainväliset standardointiorganisaatiot buildingSMART International ja GS1 ovat julkaisseet yhdessä uuden white paperin kestävän rakentamisen edistämiseksi rakennusteollisuuden digitalisoinnin kautta
Tuotteiden yksilöllinen tunnistaminen on ensimmäinen askel matkalla rakennusalan yhteiseen ”digitaaliseen kieleen”. GS1 tarjoaa tähän ratkaisun maailmanlaajuisilla standardeilla.
Me uskomme, että huominen on parempi, kun kuluttaja pystyy tuotteista saatavan tiedon perusteella tekemään oman näköisiä valintoja. Tunnisteiden taakseen kätkemä oikea ja luotettava tieto on avain vastuullisempaan ja yhdessä toimivaan maailmaan. Maailmaan, joka luo uutta tiedon ja sen hyötyjen...
Suomen päivittäistavarakauppa ja elintarviketeollisuus ovat sitoutuneet koko toimialaa koskevaan yhteiseen kehittämiseen visionaan maailman kuluttajalähtöisin ruoan arvoketju 2025.
Tavarantoimitukset, kauppa, kuljetukset sekä lääke- ja potilasturvallisuus. GS1:n innovoimat ratkaisut tuovat tehokkuutta ja sujuvuutta lukuisille toimialoille.
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin palveluidemme käytöstä ja niiden hyödyistä jokapäiväisessä työssä.
GS1-standardien globaali kehittäminen tapahtuu eri toimialojen asiantuntijoista koostuvassa, GS1:n fasilitoimassa foorumissa sekä siihen liittyvissä työryhmissä.
Kun vähittäistuotteita toimitetaan jälleenmyyjille myytäväksi, niitä ei toimiteta yksittäin vaan useamman kappaleen sisältävissä yksiköissä eli myyntierissä/tukkupakkauksissa. Myös nämä yksiköt tulee yksilöidä omilla GTIN-koodeillaan ja merkitä käyttötarkoitukseen sopivilla viivakoodeilla...
Täältä löydät ohjeet GS1-standardin mukaisten merkintöjen tekemiseen
Järjestämme asiakkaillemme ja muille sidosryhmille webinaareja sekä koulutuksia. Koulutukset voivat olla yleisiä tai yksittäisiä asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityjä täsmäkoulutuksia, jotka ovat maksullisia. Webinaareihin osallistuminen on ilmaista.
Asiakkaidemme toiveesta Synkka-tuotetietopalveluun on lisätty nyt myös lääkinnällisiä laitteita koskevia tietoelementtejä. Toivotamme terveydenhuoltoalalla toimivat yritykset tervetulleiksi mukaan Synkka-yhteisöön.
GTIN-koodin käyttöönotosta sovittiin vuonna 1971, viivakoodi kehitettiin Yhdsvalloissa vuonna 1973 ja Suomessa GS1 otti ensiaskeleet vuonna 1975. Tutustu tarkemmin GS1:n historiaan.
Business Finland on myöntänyt rahoituksen Food from Finland -hankkeelle*. Viennin kasvuun tähtäävä hanke tuo yhteen alkutuotannon, teollisuuden ja kaupan avaintoimijat kehittämään ruokaketjua sekä edistämään korkean lisäarvon tuotteiden ja palveluiden innovaatioita.
Kun haluat tuotteellesi viivakoodin, tarvitset ensin GS1-yritystunnisteen.
Ainoa virallinen EAN-viivakoodien ja GTIN-koodien myöntäjätaho Suomessa ja ulkomailla on GS1.
Tuotteisiin liittyvän tiedon määrä kaupankäynnissä on kasvanut merkittävästi ja kaikki merkit viittaavat siihen, että jatkossa tietomäärä kasvaa kasvamistaan. Myös kuluttajat kaipaavat läpinäkyvyyttä tuotteiden valmistuksesta läpi toimitusketjun aina kierrätykseen saakka. Tietojen välityksessä GS1:n...
Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun viivakoodi otettiin käyttöön noin 50 vuotta sitten. Siitä huolimatta pakkauksessa olevia viivakoodeja ja symboleja käytetään edelleen, koska niistä hyötyvät sekä valmistajat että asiakkaat. GS1 tekee globaalisti jatkuvaa yhteistyötä yritysten kanssa, jotta...
Tarkistusnumerolaskuri laskee yksilöivien tunnisteiden viimeisen numeron eli tarkistusnumeron.
Täältä löydät ohjeet siitä, mitä pitää tehdä, jotta saat viivakoodit tuotteisiisi, tukkupakkauksiisi tai lavoihisi. Lisäksi voit tutustua oheispalveluihimme, joita tarjoamme yritystunnisteasiakkaillemme.
Täältä löydät vastauksia palveluitamme koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.
GS1 Rekisteri on tuotteet yksilöivien GTIN-koodien ja viivakoodien helppoon muodostamiseen ja koodien hallintaan tarkoitettu palvelu. Se on veloituksetta käytettävissä kaikille asiakkaillemme.
GS1-standardit tuovat avoimuutta ja auttavat vähentämään COVID-rokotuksiin liittyviä riskejä
Yhteinen tietomalli -hankkeeseen kuuluvan kokonaisuuden tavoitteena oli määritellä tarkempi tietomalli erätietojen tuotemerkitsemiseen ja tiedonvälitykseen ruoan arvoketjussa. Uuden toimintamallin ytimessä ovat älykkäämmät 2D-viivakoodit, jotka mahdollistavat myös laajemman kuluttaja–tuottaja...
GS1-standardit lisäävät potilasturvallisuutta, parantavat toimitusketjujen tehokkuutta sekä helpottavat lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden jäljitettävyyttä. Niiden avulla voi merkitä ja tunnistaa muun muassa lääkkeitä, välineitä, potilaita sekä terveydenhuollon tarjoajia ja sairaalapaikkoja.
Älykkäiden 2D-viivakoodien käyttöä on pilotoitu ja viety käytäntöön eri puolilla maailmaa. Tällä sivulla on kooste eri maiden hankkeista, tavoitteista ja tärkeimmistä havainnoista.