Tuotteiden yksilöllinen tunnistaminen on ensimmäinen askel matkalla rakennusalan yhteiseen ”digitaaliseen kieleen”. GS1 tarjoaa tähän ratkaisun maailmanlaajuisilla standardeilla.
Tavarantoimitukset, kauppa, kuljetukset sekä lääke- ja potilasturvallisuus. GS1:n innovoimat ratkaisut tuovat tehokkuutta ja sujuvuutta lukuisille toimialoille.
GLN-osapuolitunnisteella voidaan yksilöidä yritys, sen sisäisiä toimintoja tai toimipisteitä.
Ruokaketjun digitalisoinnilla haetaan kilpailukykyä ja miljardiluokan vienninlisäystä
Tältä sivulta löydät jatkuvien palveluidemme hinnat.
Miltä viivakoodien tulevaisuus näyttää? Voidaanko yhdellä ainoalla koodilla palvella tulevaisuudessa niin kaupan arvoketjua kuin myös kuluttajia? Tutustu uuden älykkäämmän 2D-viivakoodin mahdollisuuksiin.
Me uskomme, että huominen on parempi, kun kuluttaja pystyy tuotteista saatavan tiedon perusteella tekemään oman näköisiä valintoja. Tunnisteiden taakseen kätkemä oikea ja luotettava tieto on avain vastuullisempaan ja yhdessä toimivaan maailmaan. Maailmaan, joka luo uutta tiedon ja sen hyötyjen...
GS1-yritystunnisteen yleisin käyttötarkoitus on tuotteiden yksilöiminen GTIN-koodeilla ja niiden merkitseminen viivakoodeilla.
Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin palveluidemme käytöstä ja niiden hyödyistä jokapäiväisessä työssä.
Tutustu, miten GS1-standardeja hyödynnetään eri toimialoilla.
Tästä osiosta löydät koostetusti palveluidemme ohjeet ja kirjaudut palveluihimme tai GS1:n etätukeen.
Kun vähittäistuotteita toimitetaan jälleenmyyjille myytäväksi, niitä ei toimiteta yksittäin vaan useamman kappaleen sisältävissä yksiköissä eli myyntierissä/tukkupakkauksissa. Myös nämä yksiköt tulee yksilöidä omilla GTIN-koodeillaan ja merkitä käyttötarkoitukseen sopivilla viivakoodeilla...
Global Product Classification (GPC) on maailmanlaajuinen tuoteryhmittely, jota käytetään GS1 palveluissa tuotteiden luokitteluun ja jaotteluun. Suomessa GS1 palveluista ovat Synkka ja GS1 Rekisteri.
Täältä löydät ohjeet GS1-standardin mukaisten merkintöjen tekemiseen
Kun haluat tuotteellesi viivakoodin, tarvitset ensin GS1-yritystunnisteen.
Ainoa virallinen EAN-viivakoodien ja GTIN-koodien myöntäjätaho Suomessa ja ulkomailla on GS1.
GS1 on jokaisen tavarantoimittajan ja kaupanalan yrityksen tärkeä kumppani: GS1:ltä saat ainoana yrityksenä tuotteiden myyntiä varten välttämättömät viivakoodit sekä logistiset tunnisteet. Synkka-palvelulla jaat ja vastaanotat tuotteiden tietoja ja kuvia. Gollin avulla sähköistät tilaus...
Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun viivakoodi otettiin käyttöön noin 50 vuotta sitten. Siitä huolimatta pakkauksessa olevia viivakoodeja ja symboleja käytetään edelleen, koska niistä hyötyvät sekä valmistajat että asiakkaat. GS1 tekee globaalisti jatkuvaa yhteistyötä yritysten kanssa, jotta...
HUOMAA!
Mikäli yrityksesi on liittynyt GS1 Finlandin asiakkaaksi 4.5.2020 jälkeen, GTIN-koodien muodostaminen tehdään uudessa GS1 Rekisterissä. Aikaisemmin asiakkaaksi liittyneet muodostavat GTIN-koodit vielä alla olevien ohjeiden mukaisesti.
Tarkistusnumerolaskuri laskee yksilöivien tunnisteiden viimeisen numeron eli tarkistusnumeron.
Täältä löydät ohjeet siitä, mitä pitää tehdä, jotta saat viivakoodit tuotteisiisi, tukkupakkauksiisi tai lavoihisi. Lisäksi voit tutustua oheispalveluihimme, joita tarjoamme yritystunnisteasiakkaillemme.
Täältä löydät GS1 Rekisterin ohjeet. Palvelun avulla on helppo pitää kirjaa käytetyistä tunnistenumeroista, nähdä yrityksen käytettävissä olevien numeroiden määrän sekä tarkistaa, mille tuotteelle mikäkin tuotenumero (GTIN-koodi) tai osapuolitunniste (GLN-numero) kuuluu.
Täältä löydät vastauksia palveluitamme koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.
GS1 Rekisteri on tuotteet yksilöivien GTIN-koodien ja viivakoodien helppoon muodostamiseen ja koodien hallintaan tarkoitettu palvelu. Se on veloituksetta käytettävissä kaikille asiakkaillemme.
GS1-standardit lisäävät potilasturvallisuutta, parantavat toimitusketjujen tehokkuutta sekä helpottavat lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden jäljitettävyyttä. Niiden avulla voi merkitä ja tunnistaa muun muassa lääkkeitä, välineitä, potilaita sekä terveydenhuollon tarjoajia ja sairaalapaikkoja.
Älykkäiden 2D-viivakoodien käyttöä on pilotoitu ja viety käytäntöön eri puolilla maailmaa. Tällä sivulla on kooste eri maiden hankkeista, tavoitteista ja tärkeimmistä havainnoista.
Tuemme suomalaisten yritysten kasvua tarjoamalla palveluita, jotka tuovat tehokkuutta, läpinäkyvyyttä ja vaivattomuutta yritysten väliseen tiedonjakoon ja edistävät digitalisaatiota. Olemme valjastaneet standardit supervoimaksemme ja tämän voiman haluamme jakaa asiakkaidemme kanssa.
Valmistajat, jakelijat ja logistiikkapalveluiden tarjoajat asiakkaineen tarvitsevat reaaliaikaista tietoa lähetysten liikkeistä, tuotteiden alkuperästä sekä siitä, milloin ne saapuvat perille. GS1:n standardit yksilöintiin, tunnistamiseen ja tiedon jakamiseen mahdollistavat läpinäkyvän...
LVI- ja sähköteknisten tuotteiden GTIN-koodien muodostamisen käytäntö on muuttunut. LVI- ja sähkönumeroiden sijaan koodit luodaan yrityksen oman GS1-yritystunnisteen avulla. GS1 Finland tarjoaa mahdollisuuden rekisteröidä tuotteillanne käytössä olevat LVI- ja sähkönumeroihin perustuvat GTIN-koodit...
GSRN on palvelusuhteen tunniste, jota käytetään maailmanlaajuisesti yksilöimään palvelusuhteessa osapuolena oleva palvelun tarjoaja (esimerkiksi sairaalassa työskentelevä lääkäri tai hoitaja) ja palvelun vastaanottaja (esimerkiksi potilas)
GINC on ainutlaatuinen maailmanlaajuinen yksilöintitunnus, jota käytetään logististen yksiköiden muodostaman yhtenäisen kuljetuksen tunnistamiseen. Sen avulla voidaan tunnistaa saman kuljetusasiakirjan (esim. rahtikirjan) alle koottu lähetys.