Microsoft Teams
Suomi
Webinaarissa annamme yleisesittelyn GS1:n viivakoodeista lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden yksilöinnissä.
Mikä viivakoodi tulisi valita lääkepakkaukseen tai lääkinnälliselle laitteelle? Mitä eroa on kaksiuloitteisilla ja lineaarisilla viivakoodeilla? Mihin viivakoodi tulisi sijoittaa...
Tavarantoimitukset, kauppa, kuljetukset sekä lääke- ja potilasturvallisuus. GS1:n innovoimat ratkaisut tuovat tehokkuutta ja sujuvuutta lukuisille toimialoille.
Yritykset ympäri maailmaa ovat aloittaneet jo siirtymän kohti 2D-viivakoodien käyttöönottoa. Kansainvälisten yritysten pyynnöstä GS1 kokoaa eri markkinat ja toimijat yhteen varmistaakseen uusien viivakoodien globaalin yhteensopivuuden
Kuluttajien kiinnostus ympäristöä, terveyttä, ruokavaliota ja muita arvotekijöitä kohtaan ovat kasvussa. Tämä on ohjannut kertomaan tuotteista myös sellaisia ominaisuuksia, joilla on pystytty kohdistamaan tuotteita paremmin oikeille kohderyhmille.
Webinaaritallenne
Suomi
Golli-palvelun käyttäjille ja palveluun tutustuville suunnattu maksuton webinaari 8.3.2022 klo 9-10, jossa käytiin läpi tärkeimmät palvelun käytön aloitukseen liittyvät tehtävät ja kerrattiin keskeisimpiä tilauksen käsittelyn työvaiheita.
Ohjelma
Palvelun käytön aloitus
- Gollin käytöstä sopiminen...
Microsoft Teams
Suomi
Synkka välittää nyt myös lääkinnällisten laitteiden tuotetiedot
GS1 Finland Oy järjestää Synkka-tuotetietopalvelun esittelywebinaarin terveydenhuoltoalan yrityksille. Synkan avulla on nyt mahdollista välittää lääkinnällisten laitteiden tuotetiedot valmistajalta ostajalle. Kerromme tilaisuudessa...
Webinaaritallenne
Suomi
Erityisesti kuluttajien kiinnostus tuotteiden alkuperään ja vastuullisuuteen on kasvanut viime vuosina merkittävästi. Nykyiset EAN-viivakoodit ovat palvelleet kaupankäyntiä menestyksekkäästi jo usean vuosikymmenen ajan, mutta enää EAN-viivakoodin sisältämä pelkkä tuotekoodi ei riitä vastaamaan...
Microsoft Teams Live Event
Suomi
Torstaina 8.9.2022 järjestetyn webinaarimme aiheena oli, miten 2D-viivakoodien avulla voi tehdä vaikuttavaa kuluttajaviestintää. GS1:n 2D-viivakoodiguru Kimmo Keravuori sai esiintyjäkumppanikseen Steinheiden Markus Kivikankaan, joka on harvinainen tieteen ja liike-elämän välimaastossa erinomaisesti...
Verkko-ostamisen kasvu jatkuu. Esimerkiksi Postin Suuresta verkkokauppatutkimuksesta ilmenee, että 30 prosenttia suomalaisista on lisännyt ostoksia verkosta tämän vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.
Ranskalaisen vähittäiskauppaketju Carrefour ja GS1 France tutkivat, mitä hyötyjä Carrefour on saavuttanut GS1:n GDSN-verkoston (Global Data Synchronisation Network) käytöstä 15-vuoden ajalta.
Hollannissa Radboud University Medical Center (Radboudumc) on saavuttanut merkittäviä tuloksia käyttämällä GS1-standardeja osana varastonhallintaansa.
GS1 on julkaissut uuden jäljitettävyyden referenssikirjan.
Japanissa Kioton Punaisen Ristin sairaala otti käyttöön jo lähes kymmenen vuotta sitten handsfree-keräilyjärjestelmän, joka käyttää skannaukseen puettavia laitteita.
GS1:n globaalit tuotteiden tunnistamiseen käytettävät GTIN-koodit (Global Trade Item Number) tulevat pakollisiksi rakennustuotteille Ruotsissa.
AIM:n ja Alliance to End Plastic Waste -projektin tavoitteena on kiertotalouden toteuttaminen tekemällä lajittelu- ja kierrätysjärjestelmistä älykkäämpiä sekä tehokkaampia eri teknologioiden ja GS1-standardien avulla.
GS1 UK:n ja Enterprise Nationin tänä vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan yhä monimukaisempi logistiikkaympäristö rajoittaa pk-yrityksien vientiä ja saamasta hyötyjä kuluttajille suunnatuista markkinapaikoista.
Smart Consumer -mobiilisovellus Intiassa auttaa tuotteiden valmistajia saamaan suoran yhteyden kuluttajiin.
Kun kaikki fyysiset tuotteet tunnistetaan yksilöllisesti viivakoodinumerolla, ovat ne yhtä hyvin edustettuina niin digitaalisessa maailmassa kuin fyysisessä maailmassa.
Egyptin tulliviranomainen on ottanut käyttöön uuden Advanced Cargo Information -tietojärjestelmän, jossa käytetään GS1:n globaaleja GTIN-koodeja avaimena maahantuotaviin tuotteisiin liittyvien tietojen saamiseksi.
GS1:n Tuomo Kronbäck kirjoittaa omassa artikkelisarjassaan digistrategian välttämättömyydestä ja sen edellytyksistä sekä seurauksista.
GS1 on julkaissut GS1 Trend Resarch 2020-2021 -raportin, joka keskittyy muun muassa terveydenhuollon trendeihin ja nopeasti kehittyviin varmennettuihin tunnistetietoihin sekä hajautettuihin identiteetteihin.
GS1 Finland Oy on tarjonnut jo useiden vuosien ajan päivittäistavarakaupalle ja teollisuudelle palvelun tuotetietojen välittämiseen kauppakumppanien kesken. Synkka-palvelu onkin vakiinnuttanut asemansa Suomessa merkittävänä osana sujuvaa ja tehokasta tuotetiedon hallintaa ja datan vaihtoa.
GS1:n Tuomo Kronbäck kirjoittaa omassa artikkelisarjassaan digistrategian välttämättömyydestä ja sen edellytyksistä sekä seurauksista.
Muoviteollisuus ry ja yhteistyökumppanit ovat syksyn 2021 aikana kokeilleet muoviputken tuotetiedon siirtämistä koneluettavan koodin avulla.
Yhdysvalloissa tänä vuonna tehdyn kala- ja äyriäisteollisuuden jäljitettävyyttä koskevan pilottitutkimuksen mukaan standardit ovat välttämättömiä.
Tuotteiden yksilöinti ei ole ainoastaan valmistajille tarkoitettu menettely. Sairaaloissakin voidaan valmistajan koodin sijaan antaa tuotekoodi laitteille sekä instrumenteille ja käyttää GS1-järjestelmää esimerkiksi varastoissa tai käytössä olevien tuotteiden yksilöinnissä.
Suosittelemme valitsemaan GS1 DataMatrix -viivakoodin lääkkeille ja lääkinnällisille laitteille.
Mikäli yritys käyttää GS1-järjestelmää lääkinnällisten laitteiden tunnistamiseen, jotka tällä hetkellä ovat Yhdysvaltojen markkinoilla, tulee niiden täyttää UDI-ilmoitus 30.6.2021 mennessä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston vaatimuksen mukaisesti.
Ruotsin suuret rakennusliikkeet ja tärkeät toimialajärjestöt edellyttivät vuonna 2018 antamassaan toimialan yhteisessä julkilausumassa GTIN-koodin käyttöä rakennustuotteiden tunnistamisen standardina.