Tilaa palvelun käyttöönotto- tai jatkokoulutus, syvennä osaamistasi webinaarissa tai verkostoidu alan ammattilaisten kanssa suosituissa tapahtumissamme. Tarjoamme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia.
Tavarantoimitukset, kauppa, kuljetukset sekä lääke- ja potilasturvallisuus. GS1:n innovoimat ratkaisut tuovat tehokkuutta ja sujuvuutta lukuisille toimialoille.
Me uskomme, että standardien mukainen oikea ja luotettava tieto on avain vastuullisempaan ja yhdessä toimivaan maailmaan. Maailmaan, joka luo uutta tiedon ja sen hyötyjen tuomista mahdollisuuksista. Tätä me edesautamme työllämme GS1 Finlandissa, puolta valitsematta.
Miltä viivakoodin tulevaisuus näyttää? Voiko yhtä koodia käyttää jatkossa palvelemaan sekä kaupan arvoketjua että kuluttajia? Tutustu uuden, älykkäämmän GS1 2D-koodin tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Tarkistusnumerolaskuri laskee GS1:n yksilöivien tunnisteiden viimeisen numeron eli tarkistusnumeron.
Tuotteen yksilöllinen tunnistaminen on ensimmäinen askel matkalla alan yhteiseen ”digitaaliseen kieleen”.
Asiakkaidemme toiveesta olemme ottaneet uuden GS1 Rekisteri -palvelun käyttöön helpottamaan tuotenumeroiden hallintaa ja viivakoodien muodostamista. Palvelun käyttöönotto on aloitettu vaiheittain siten, että ensimmäisessä vaiheessa sitä pääsevät käyttämään uudet asiakkaat ja myöhemmin se tulee...
EU:n MD- ja IVD-asetusten myötä otetaan käyttöön yksilöllistä laitetunnistetta koskeva UDI-järjestelmä (Unique Device Identifier). Yksilöllisen laitetunnisteen (UDI-DI) lisäksi tuotteille tulee antaa myös yksilöllinen laitemallin tunniste (Basic UDI-DI).
GTIN-koodin käyttöönotosta sovittiin vuonna 1971, viivakoodi kehitettiin Yhdsvalloissa vuonna 1973 ja Suomessa GS1 otti ensiaskeleet vuonna 1975. Tutustu tarkemmin GS1:n historiaan.
LVI- ja sähköteknisten tuotteiden GTIN-koodien muodostamisen käytäntö on muuttunut. LVI- ja sähkönumeroiden sijaan koodit luodaan yrityksen oman GS1-yritystunnisteen avulla. GS1 Finland tarjoaa mahdollisuuden rekisteröidä tuotteillanne käytössä olevat LVI- ja sähkönumeroihin perustuvat GTIN-koodit...
Kuluttajien kiinnostus ympäristöä, terveyttä, ruokavaliota ja muita arvotekijöitä kohtaan ovat kasvussa. Tämä on ohjannut kertomaan tuotteista myös sellaisia ominaisuuksia, joilla on pystytty kohdistamaan tuotteita paremmin oikeille kohderyhmille.
Klikkaa mukaan seuraamaan mansikkahillopurkin matkaa viljelijältä aina kuluttajille saakka.
Meira käyttää GS1:n palveluita laajasti. SSCC-koodit ovat keskeisessä roolissa tilaus-toimitusprosessin sujuvuuden kannalta, ja tuotetiedot välittyvät asiakkaille Synkan avulla.
GS1 Rekisteri on palvelu, jolla yritys voi luoda tuotenumerot - GTIN-koodit eli "enarit". Palvelun avulla yritys voi myös tehdä ja tulostaa viivakoodit tuotteillensa.
Ranskalaisen vähittäiskauppaketju Carrefour ja GS1 France tutkivat, mitä hyötyjä Carrefour on saavuttanut GS1:n GDSN-verkoston (Global Data Synchronisation Network) käytöstä 15-vuoden ajalta.
Hollannissa Radboud University Medical Center (Radboudumc) on saavuttanut merkittäviä tuloksia käyttämällä GS1-standardeja osana varastonhallintaansa.
GS1 on julkaissut uuden jäljitettävyyden referenssikirjan.
Japanissa Kioton Punaisen Ristin sairaala otti käyttöön jo lähes kymmenen vuotta sitten handsfree-keräilyjärjestelmän, joka käyttää skannaukseen puettavia laitteita.
GS1:n globaalit tuotteiden tunnistamiseen käytettävät GTIN-koodit (Global Trade Item Number) tulevat pakollisiksi rakennustuotteille Ruotsissa.
AIM:n ja Alliance to End Plastic Waste -projektin tavoitteena on kiertotalouden toteuttaminen tekemällä lajittelu- ja kierrätysjärjestelmistä älykkäämpiä sekä tehokkaampia eri teknologioiden ja GS1-standardien avulla.
GS1 UK:n ja Enterprise Nationin tänä vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan yhä monimukaisempi logistiikkaympäristö rajoittaa pk-yrityksien vientiä ja saamasta hyötyjä kuluttajille suunnatuista markkinapaikoista.
Smart Consumer -mobiilisovellus Intiassa auttaa tuotteiden valmistajia saamaan suoran yhteyden kuluttajiin.
Egyptin tulliviranomainen on ottanut käyttöön uuden Advanced Cargo Information -tietojärjestelmän, jossa käytetään GS1:n globaaleja GTIN-koodeja avaimena maahantuotaviin tuotteisiin liittyvien tietojen saamiseksi.
GS1 on julkaissut GS1 Trend Resarch 2020-2021 -raportin, joka keskittyy muun muassa terveydenhuollon trendeihin ja nopeasti kehittyviin varmennettuihin tunnistetietoihin sekä hajautettuihin identiteetteihin.
GS1 Finland Oy on tarjonnut jo useiden vuosien ajan päivittäistavarakaupalle ja teollisuudelle palvelun tuotetietojen välittämiseen kauppakumppanien kesken. Synkka-palvelu onkin vakiinnuttanut asemansa Suomessa merkittävänä osana sujuvaa ja tehokasta tuotetiedon hallintaa ja datan vaihtoa.
Suomen päivittäistavarakauppa ja elintarviketeollisuus sitoutuivat lokakuussa 2020 yhteiseen kehittämiseen visionaan maailman kuluttajalähtöisin ruoan arvoketju vuonna 2025.
Suomen päivittäistavarakauppa ja elintarviketeollisuus ovat sitoutuneet koko toimialaa koskevaan yhteiseen kehittämiseen visiona Maailman kuluttajalähtöisin ruoan arvoketju 2025.
Lääkinnällisiä laitteita koskeva lainsäädäntö muuttuu ja tuotteiden yksilöllinen tunnistus tulee pakolliseksi. Alan yrityksille tämä tuo haasteita varsinkin tuotetietojen hallintaan. Uudistus luo pohjaa tehokkaammalle sekä turvallisemmalle terveydenhuollon arvoketjulle.
Elintarvikkeiden alkuperän jäljitettävyyteen, avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen liittyvät vaatimukset ovat jatkaneet maailmanlaajuista kasvuaan viime vuosien aikana. Jäljitettävyyden avulla yrityksillä on mahdollisuus tehostaa toimitusketjun prosesseja, varmistaa vastuullisuusväitteiden...